maanantai 30. toukokuuta 2016

Naiset ja autot, ennakkoluulot...

NAISET JA AUTOT



Otetaan käsittelyyn ensimmäiseksi sanat naiset ja autot. Heko heko ja hah hah, nämähän ne on mitä miesten mieleen ensimmäisenä pamahtaa, onhan naisien ajotaidot surullisen kuuluisia. Itse väitän että nämä kuuluisat ajotaidot juontaa kyllä juurensa niistä ”jumala” kuskeista kenellä on ne surullisen kuuluisat munat ja kenellä on Mäkisen kädet ja Vatasen jalat, olevinaan ainakin. Itse tiedän monta järjettömän hyvää naiskuljettajaa ja väitän että useimmat naisten tekemät ”virheet” siviililiikenteessä johtuu nimenomaan siitä vieressä neuvovasta ”vatasesta” tai jo ennakkoon asetetuista mielipiteistä alitajuntaan, et osaa, ei noin, jospa minä ajaisin niin ollaan joskus perillä ja ei satu mitään ym ym legendaariset lauseet mitä varmasti yksi sun toinen nainen on kuullut. Sitten taas kun tuijotetaan tilastoihin niin kyllähän siellä komeilee ihan jotkut muut kun naiset! Tässä kohtaa jokaiselle naiselle tiedoksi, peruuttaminen ei ole sen ihmeellisempää tähtitiedettä, harjoittelemalla hyvä tulee! Saati että ei se perjantai iltana töistä tullut kaljaa himoitseva mökille lähtevä ukko maantieraivoineen ole lainkaan niin hyvä kuski, kuin se lasten kanssa hermojaan koetellut vaikka missä sopassa keitetty perheen äiti jonka pinna kestää siellä liikenteessä varmasti paremmin kun sen ”vatasen”… Rohkeasti vain ja unohdatte sen mussuttavan munankantotelineen joka ei usko vaimokkeen ajokykyihin, 

Onko miehillä oikeus aliarvioida naisia ”miesten lajissa”? Pöh ja Höh sanon minä, eihän se vaimo opi eikä uskalla ajaa jos koko ajan mussutetaan. Oliskohan miehistä kiva lähtee radalle kilpaa ajamaan jos se vaimo ensimmäisenä toteaisi että turhaan edes lähdet kun et sä ajaa osaa kuitenkaan… Näin siis kärjistettynä asiaa. Jokainen meistä ei ole sinut auton kanssa, eikä tarvitsekkaan mutta naiset voivat silti olla kiinnostuneita moottoriurheilusta sen tapahtumarikkauden takia, kesä auringon, miehen harrastuksen, lasten tai vaan ihan sen jokaiseen kilpailuun kuuluvan rallimakkaran takia. Syitä tulla radan tai tien varteen löytyy varmasti jokaiselle. Itse olen törmännyt näihin ”ennakkoluuloihin” monesti, eihän nainen nyt voi olla nainen jos sitä kiinnostaa moottorit. No miksei voi? Ai siksi kun se on äijien laji… Ja miehet voivat samalla harrastaa ”naisten” lajeja saamatta kuitenkaan samoja ennakkoluuloja niskaansa. Omasta mielestäni ei ole olemassa äijien ja akkojen omia ”lajeja”, vaan jokaisella on oikeus olla kiinnostunut haluamastaan lajista ja tulla paikalle ja hankkia niistä osa-alueista lisää tietoa mihin oma mielenkiinto riittää. Toki moottoriurheilussakaan ei tarvitse olla kiinnostunut yhden ainoasta moottorista, autosta, tai mistään siihen liittyvästäkään. Voihan ne naikkoset tulla sinne vaikka kutomaan sukkia radan varteen ja kuuntelemaan ne legendaarisimmat kaato tarinat tai vaan nauttimaan yhdessä olosta perheen kanssa. Saattaahan sieltä silmän ruokaa kaipaaville löytyä hyvällä tuurilla joku rasvanäppinen paidaton mieskin, jos suomen kesä siihen edellytykset antaa ;) Tämä on toki se osa-alue josta itse en juurikaan osaa kertoa, oma mielenkiinto on kuitenkin siellä auton pellin alla, ei niinkään paitojen alla mutta miksei tätäkin tuolta varikoilta ja katsomoista löydy. 

Oma tarina ennakkoluuloista miesten malliin

Itse tulin aikoinaan torpatuksi yhdestä teamista sen takia että olin nainen, enhän mä nyt sovi porukkaan, en osaa ajaa saati että äijien huumori on sitä luokkaa ettei mun korvani sitä olisi muka kestänyt. No tuota tuota, ne äijien huumori pläjäykset toki on aika luokattomia aika ajoin, mutta enpä mä ole koskaan ajatellutkaan että siellä puhuttaisiin kodista, uskonnosta ja isänmaasta, noista ainoana varmaan tuo isänmaa menee edes lähelle jossain määrin. Onhan se surku hupaisaa että ne ukot siellä vaikkakin vaan huumorilla kitisevät akoistaan, kun ei ne anna ja nalkuttavat ym perinteikästä tarinaa. No niin, ei tätä kaikki tietenkään tee ja nyt toivon että motorsport lesket jotka eivät sinne tallille tai kisoihin lähde mukaan oleta samantien että se on just mun ukko kenestä kirjoitetaan. Ja nää samat sössötyksethän kuulee firman saunailloissa, illan istujaisissa, polttareissa ja vaikka ihan häissäkin. Ne on nuo ukot, ja näistä puheista ei kannata kenenkään ottaa itseensä, värikynää on tarinoissa yhtä paljon kuin on kertojiakin, samahan pätee niihin kalajuttuihin ;) No mutta tuo team joka mut torppasi aikoinaan sai taas sen kiukaan suhisemaan ja silloin perustin oman RY:n ja päätin viedä naikkoset kilpailemaan ihan omalla porukalla. Harmittavasti tuo homma kuivui silloin käsiin, oman elämäni ”romahtaessa” ja homma jäi toteuttamatta. Mutta parasta toki oli etten sitten koskaan päässyt tuohon teamiin, olishan se nyt ollut noloa kun olisivat sitten selän takana asioista noin ajatelleet eivätkä olisi sitä mulle suoraan sanoneet. Tiesin astuneeni taas vanhakantaiselle alueelle. Silloin se kolahti mutta jälkikäteen on vaan naurattanut. Opinpahan taas kuinka pikku sieluista homma voi aika ajoin olla. Suomalainen nainen kätkee sisäänsä sen saman ”voitontahdon” ja halun omiin asioihinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti