maanantai 30. toukokuuta 2016

Varikkotytöt ja Ahveniston viikonloppu

Summa Summaarum, varikkotytöt ja Ahveniston viikonloppu


No niin, aikaisemmat tänään julkaisemani tekstit olen kerennyt purkaa jo aikaisemmin paperille, nyt sain vihdoin aikaiseksi luoda blogin kirjoittamistani teksteistä. Ajatuksia ja kirjoitettavaa on mieletön määrä, koitan pysyä omien ajatusteni kanssa samassa tahdissa ja saada järkeistettyjä tekstejä ja pitää sen seuraamisen helppolukuisena.

Jos olen epäjohdonmukainen ja et löydä vastausta mielessä herääviin kysymyksiin, laitahan viestiä, kommenttia mitä tahansa.

Tiedän jo tässä vaiheessa toimivani vedenjakajana, osa kiukustuu tekstistäni osa ehkä löytää sieltä itselleen ne poiminnat mistä pitää. En kuitenkaan kirjoita näitä tarinoita ja infoja siksi että haluaisin taas hyppiä jonkun varpaille, vaan edelleenkin siitä syystä että saisimme motorsportin pariin vielä nekin ketkä eivät ole sitä syystä tai toisesta löytäneet.

Edellisenä viikonloppuna vietin taas laatuaikaa, tällä kertaa Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradalla seuraamassa Porcshe GT3 Cup Challengea missä uuden ratasarjan Finnish touring cars cup FTCC, ensimmäinen kisalähtö näki myös päivänvalon. Radalla oli heti avauksessa 16 autoa, mahtavaa nähdä että kilpailijoita oli noin paljon lähteny uuteen sarjaan mukaan! Radalla nähtiin myös GT3 cup Porsche luokan lisäksi myös muita luokkia mutta esittelen näitä myöhemmin lisää. Itse olin paikan päällä tällä kertaa omien lasteni kanssa, poikaani kiinnostaa toki moottoriurheilu, tyttäreni keskittyi kuvaamiseen ja sitä kautta kilpailutilanteiden seuraamiseen. Kyseiset kilpailut ajetaan lämmittelyineen, aika-ajoineen sekä kilpailulähtöineen kaikki saman päivän aikana, mainostavat itseään hashtag lauantai on pääpäivä! Tämä on mielestäni vallan mahtavaa, jo tosiaan vuosia kiertänyt noissa kinkereissä, lähtenyt viimeistään perjantaina ja tullut su-ma yönä kotiin. Oli aivan luksusta köllähtää sunnuntaina omalle sohvalle ja laittaa formulat pyörimään televisiosta, valmistautua uuteen viikkoon.

Kyseinen lauantai tarjosi taas viihdettä koko rahan edestä, vaikkakin onneksi radan reunojen sisäpuolella ei muutamaa pikku kolhaisua lukuunottamatta sattunut mitään. Noissa kinkereissä kun ei kuitenkaan ajeta enää niillä tallin perältä löydetyillä vanhoilla fordeilla. Varikkoalue oli hienosti järjestetty, autot oli laitettu kaduiksi luokittain, jolloin myös Ahveniston ahtaan varikon toiminta ei muodostunut kaaokseksi lähtöjen välillä. Kyseinen kilpailu pääsi valtamedioihinkin, Raimo Kullin voittaessa GT3 lähdön, jaksoi taas tämä kansa vääntää herran nimestä ihan muutaman tarinan :) Itse tapasin Raimon varikolla, todella sympaattinen ja huumorintajuinen mies, Eilen olimme Raimoon yhteydessä Viroon, hänen kotimaahansa, josta Raimo kertoi terveisiä että aikamoista hullunmyllyä ollut median hänelle soitellessa. Raimon sukunimihän suomeksi käännettynä olisi Haukka, mutta Raimo itse tietää toki suomenkielisen tarkoituksen virolaiselle sukunimelleen, ja huumorimiehenä vain nauttii saamastaan julkisuudesta. Toki myös kyseinen sarja sai mielettömän paljon julkisuutta, olihan Raimon voitto uutinen iltalehden ja iltasanomien luetuin uutinen. Mutta se Raimosta ja hänen sukunimestään.

No miten meni noin niinkun omasta mielestä: Sain lapsuudenystäväni suostuteltua tulemaan paikanpäälle, häntä ei ole motorsport kiinnostanut koskaan pätkän vertaa, eipähän ole vielä ajokorttiakaan hankkinut, niin paljon hän autoilusta pitää. Oli kuitenkin hienoa saada hänet paikanpäälle, kiersimme varikon ympäri, esittelin hänelle eri luokat, kerroin jostain kuskeista pientä nippeli tietoa mitä itselleni on kertynyt. Eritoten hän oli kiinnostunut GT3 luokassa ajavasta nuorukaisesta, onhan nuorimmalla kuskilla ikää 15 vuotta. Varikkoa oli todella kiva esitelläkkin kyseisessä tapahtumassa kun autot olivat johdonmukaisesti "järjestyksessä".

Sitten tiemme erkani, hän jatkoi iltapäivää varikolla miehensä kanssa, minä lähdin seuraamaan kisoja kameran takaa. Keli oli pilvinen, mikä tietysti Ahveniston "montussa" oli kovin suotavaakin, paahteiseksi pätsiksi tuo varikkomonttu muuttuu jos ei pilven hattaraa näy taivaalla. Katsomothan Ahvenistolla ovatkin mäenpäällä, joten kuumempanakin päivänä siellä käy edes tuulenvire, mikä ei tuonne varikkomonttuun yllä.

Varikolla seurasin myös näiden hieman ristiriitaisia ajatuksia herättävien "varikkotyttöjen" toimintaa, ja heidän ohjeistustaan aina lähtöjärjestelyissä. Nyt painotan tässä kohtaaettä itselläni ei ole heitä vastaan mitään mutta en myöskään ymmärrä heidän tarkoitustaan?? Ajatellessani varikon portilla asiaa, miksi, en keksinyt syytä. Kuskit autoissaan keskittyvät jo alkavaan lähtöön, enempikin nuo tytöt seikkaili autojen välissä numerolippulaput milloin mitenkin päin ja sormet sinisenä. Nämä tytöt olivat juuri ja juuri asiallisesti pukeutuneita, niitä järkytyksiäkin on vuosien varrella tullut. Mutta miksi? Ymmärrän nämä tyttöset tai naikkoset, milloin minkäkin ikäiset ja näköiset kyllä esim radalle.comin jutuissa missä nuoret jantterit ovat tuunanneet ne japanin ihmeensä mitä erikoisempiin muotoihin, onhan se kiva saada se "nättityttö" siihen auton päälle keimailemaan ja sitten näytellä kavereille kuvia. Mutta, noh, ensinnäkin tuo viittaus "nättityttö", kauneutta on niin monenlaista, ja se on aina katsojan silmässä. Toiset tykkää äidistä, toiset tyttärestä. Minä olen huono arvostelemaan naisten ulkonäköä ja jätän sen jokaiselle itselleen, toki tässä kohtaa totean että edellisen viikonlopun tytöt eivät onneksi näyttäneet, no juurikin niiltä... Mutta itse näen tämän asian epäkohtana, monenkaan naisen itsetunto ei kestä sitä että oma äijä kieli vyön alla kuolaa kyseisiä tyttöjä. Valitettavasti! Se kuuluu kai perusluonteeseen, ohjelmoitu dna:han, mutta nuo "lappuliisat" miksi itse tykkään heitä kutsua, käyvät monen naisen itsetunnon päälle. Mutta muistakaahan nyt, he ovat siellä töissä, pääsääntöisesti heille kuitenkin tuosta maksetaan, ja siellä varikolla nyt vaan miehille tiedoksi, on naisille huomattavasti enemmän nähtävää kun nuo muutama hassu tyttö rahasta siellä autojen välissä poukkoilemassa, Hyvin harva noista tytöistä tai naisista on millään muotoa kiinnostunut autourheilusta ja yleensä ovat hyvinkin pihalla koko lajista. He tekevät vaan työnsä ja sillä hyvä! Mutta entäpä ne raavaat miesvartalot siellä varikolla, ne ovat siellä koko päivän, koko viikonlopun ja niitä saa siinä samalla seurailla kun kilpailu etenee. ;) Annetaan lappuliisojen tehdä työnsä, vaikkakin edelleen mietin heidän tarkoitustaan, ja keskitytään viihdyttämään itseämme muilla konstin, jokainen punnitkoon mikä siellä varikolla on se mielenkiintoisin pointti

*elkäämme unohtako motorsporttia* Kiitos naiset, tulkaahan varikolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti