tiistai 24. tammikuuta 2017

Puretaan vanhoja patoutumia ja keskitytään uuteen ja tulevaan!



Zädääm... 

Nonniin ja alkaapi tuo tammikuukin painua jo ehtoopuolelle... Huomannut tässä kuluneiden päivien ja pimeyden vallitessa tässä masentuneisuuteen painuvan kansan maassa että eipä ole itsellä ollut minkäänlaista halua olla tekemisissä autourheilun parissa... Kyllä tuli tosissaan kuppi vissiin viime kaudella niin täyteen. No mikä on tilanne nyt? Jaa a, jostain syystä päätin blogini avata ja raapustella tammikuun tunteista jotain kasaan. Mitään selkeää kannanottoa mihinkään en tähän tekstiin sisällytä ihan sillä etten ole jaksanut päätäni vaivata menneillä enkä tulevilla mutkilla! Mutta vähän haastan teitä kuitenkin ;)

No mitä nyt sitten kevään lähestyessä? Ratapuolella mikä minulle tässä kohtaa lähin "laji" kuuluupi ilmeisen hyvää! Hirveästi tosiaan en ole kyseiseen aiheeseen nyt panostanut, mutta jonkun verran nyt toki väkisinkin kun puhelin on ollut päällä ja siihen on tullut vastattuakin! Kilpailukalenterit on nyt saatu julki ja eri sarjat järjesteltyä niihin vissiin sen mukaan että kuka ajaa mistäkin pisteistä. Käväisin AKK:n sivuilla sen verran että tarkistin tämän hetkisen tilanteen mitä julkisuuteen on annettu, nuo kaksi sarjaa siis edelleen ovat ainakin puheissa. Ja ohessa liitettynä kuva tuosta "alustavasta" kalenterista! No miksi "alustava"? Kalenterista puuttuu vielä tietoja mitkä vaikuttavat eri luokkien ilmoittamiin kisoihin missä he ajavat esim sm-pisteistä ym. Puhun nyt siis Rata-SM:n ja FTCC:n osuudesta,. Eipä sovi unohtaa HRF:n roolia mutta heidän sivuiltaan en nyt ensikauden kalenteria löytänyt ja tuo kiti ei ole koskaan ollut se fiksuin järjestelmä niin en alkanut sieltä poimimaan noita kilpailuja mutta varmasti tuokin kalenteri löytyy myöhemmin HRF:n sivuilta suoraan.

Hämmentävää

Eniten ehkä edelleen itseäni hämmentää tuo ilmeisestikkin nyt sitten jo viralliseksi nimeksi jäänyt Rata-SM. Kuitenkin tuon ylläolevan kuvan mukaan siellä ei vieläkään ole kyse siitä että kaikki olisivat SM-luokkia kun taas sitten FTCC-sarjassa näin on. No oli miten oli toivon että tuohon kaikkeen käytettävä mainonta ja markkinointi koordinoidaan ja tehdään oikein jotta kukaan ei taas mieltään pahoita. Lajipäivien jälkeen kuitenkin oli niin paljon epäselvyyttä kuka ajaa ja mistä pisteistä missäkin sarjassa. No voihan se olla että minä en osaa tulkita tuota kuvaa oikein, tiedä häntä mutta ehkäpä joku minua opettaa?

Tuleva kausi

No mitäs sitten nyt alkavalla kaudella? Kinkereitähän näkyy olevan taas joka lähtöön ja osuvan jo nyt julkistettujen kesken myös päällekkäin joten luultavasti samanlaista lentämistä varikolta toiselle, penkalle ja taas johonkin! Eikä se ole ollenkaan huono että tapahtumia ensi kesällekkin riittää. No niin ja jollain nousi karvat pystyyn ja vinkuminen alkoi, kausihan on alkanut jo ja kaikenmaailman tapahtumaa on jo nyt ympäri suomea. Kyllä, onneksi meillä tuo kesä on lyhyt ja vähäluminen niin päästään nauttimaan erillaisista mahdollisuuksista ajaa vaikka sitten jäällä ja lumessa. Menkäähän ihmiset ihmeessä katselemaan näitä talvilajejakin, se se vasta näyttävää on! Itsellä ehkä tuo kausi ajoittuu kesään ihan vaan siksi niin vahvasti että rata-ajot ovat pääsääntöisesti kesällä ja kuten jo aiemmin mainitsin tuli kuppi täyteen, nyt olen vain levännyt ja harrastanut muutakin kuin kilpailujen kiertämistä.

No omalta osaltani ensi kesä tulee olemaan selkeästi erillainen edelliseen verrattuna, kamerakalusto on päivitetty ja tarkoitus olisi keskittyä siihen paljon enemmän kuin edellisellä kaudella. Toki olen itselleni jo luvannut että jokaisiin kinkereihin en minäkään kiidä, menen siis väljemmällä kalenterilla mutta muutama hektisempi kuukausi näyttäisi nyt jo istahtavan kalenteriin.

Joku nyt varmasti ajattelee että noinkohan tulee sitten enää näitä epäkohtiin ja onnistumisiin keskittyviä kirjoituksia? No aivan varmasti, innolla odotan jo kauden starttausta. En ole jättämässä tuota tarkkailijan roolia tietenkään naulakkoon, se on kai sisäsyntyistä! Tuleehan tästä kaudesta kuitenkin hyvin mielenkiintoinen kaikkineen! Monta uutta asiaa, erillaisia konsepteja, eri toteuttajia. Olen vahvasti sitä mieltä että just sunkin sieltä sohvalta kannattaa lähteä tällä kaudella katsomaan noita kisoja. Kisoista tulee varmasti elämyksiä koko perheelle!

Lupaukset lunastamatta

No edelleen olen luvannut raapustaa kirjoituksen noista kustannuksista ja niiden muodostumisesta, rahasta! Ai että... No se antaa itseään vieläkin odottaa, koen että kun tuohon asiaan paneudun ja alan siitä kirjoittamaan täytyy halu ja tahto olla kohdallaan ja nyt se on vielä kateissa, siitä ei kuitenkaan ihan  lyhyt teksti tule. Toisaalta nyt on ollut taas niin hiljaista muutenkin että mahtaisiko tuosta olla juuri nyt iloa kenellekkään! Palataan tähän vaikka sitten kun sarjamaksut julkistetaan ja tuo ainainen laulu taas alkaa.

Puhuttavaa

No jotain puhuttavaa teillekin täytyisi taas keksiä jotta puhelinliikenne lisääntyisi näinä harmaina päivinä. Mietin tätä kirjoitustani aloittaessa että mistähän tänään väännettäisiin? Tosiasiahan on että olen aiheuttanut määrätyissä kuppikunnissa hampaiden kiristelyä ja naureskelua! Onneksi, ettei kaikkien aika mene sosiaalisenmedian syövereissä vaan on aihetta ottaa siihen harrastaja/työkaveriin yhteyttä ja kysyä kuulumiset siinä sivussa kun paasataan mitä pöllöä mä nyt olen taas kirjoittanut! Hyvä te! Keskustelu avaa monesti niitä umpeutuneita silmiä ja saadaan taas uusia ideoita, puhutaan onnistumisista, kiitetään kaveria ja muistetaan sanoo tottakai mikä ei nyt si omaa mieltä niin lämmittänytkään! Tätähän meidän pitäisi tehdä, vaan suunta on edelleen harmittavasti se että sitä ei uskalleta tehdä julkisesti! Kerrotaan kaverille ja se taas kaverille jne, juttu muuttuu ja kohtahan se soppa on valmis! Harmittavasti olen kuullut nyt useammasta suusta edelleen pelon lisenssin menettämisestä? Onko nyt ihan tottakin niin että kukaan ei uskalla sanoa ja kertoa negatiivisia asioita ihan siksi että tärkeämpää on päästä harrastamaan vaikkakin sitten vähän epäonnistuneessa systeemissä muiden mukana kuin että koittaisi saada kehitystä aikaiseksi? Eiväthän toki kaikki pelkää ja asiatonta kommentointia näkee liian usein ja sitten mennään vielä jälkikäteen perumaan puheensa ja oikaisemaan asioita ettei olla tarkoitettu sitä mitä kiukkupäissään tuli sanottua!

Vedetäänpä nyt porukalla oikeasti sitä happee! Otetaan tuleva kausi ilolla ja hymyssä suin vastaan! Unohdetaan ne henkilökismat siellä takana, vanhat kirveet ovat varmasti terässä mutta mitäpä jos nyt jätettäisiin ne liiteriin täksi kaudeksi. Annettaisiin mahdollisuus uudistuksille. Palautetta on varmasti annettavaksi, niin hyvää kuin huonoakin mutta jospa yritettäisiin tehdä se ilman että somemylly rullaa asap kun joka kivi on kengässä huonosti? Palautteen saajat opettelisivat nielaisemaan ja olemaan ottamatta itseensä, haluisivat yhdessä kehittää ja rakentaa suomeen oikeasti hyvä henkistä autourheilu perhettä. Positiivisen palautteen jatkojalostus tulevaisuuteen on ensiarvoisen tärkeää, muutoksien perustelu ja negatiivisen tilanteen hoitaminen ilman viikkojen, kuukausien ja pahimmillaan vuosien kierrettä nousee arvoon arvaamattomaan. Kaikki ei voi saada haluamaansa, tämäkin on kompromissien tekemistä! Ei voida saada sellaista yhtälöä aikaiseksi että kaikki olisivat tyytyväisiä, on kyse rakkaudesta kilpailemiseen, autoihin ja silloin on kyse suurista tunteista. Kuohuu ja paukkuu, naurua, iloa ja kyyneleitä! Tämä toki kaikille sallittakoon mutta koitetaanpa ensi kaudella olla sitten taas astetta aikuisempia ja unohdetaan ne kiukut "ajoissa" ja hoidetaan tilanteet maaliin ilman että ensi kaudella taas mietitään missä sarjassa se ja se ajaa, ei mahduta samalle varikolle tai kuka sen ja sen kisan järjestää, ei mennä ollenkaan! Annattehan te muissakin asioissa muille anteeksi, osaatte juhlia onnistumisia ja kiittää avusta! Jalostetaanpa se nyt sinne varikolle, radalle, kabinetteihin ja nakkikioskeille!

Haastetta kaikille

No mistä me nyt sitten tämän kirjoituksen jälkeen keskustellaan? Ottakaapa puhelin käteen ja rimpauttakaa sille kuka tulee viime kaudelta ensimmäisenä mieleen ja soitatte rohkeasti! Oli se sitten kiukku tai nauru, siitä voi keskustella ja kysyä samalla mitä ensi kaudella? Montahan meistä menee nukkumaan paremmalla mielellä? Uskallatko kiittää, nauraa, rakentaa ja ennen kaikkea puhua ihmisenä ihmiselle?

Jätän tämän nyt tähän!

Tokihan jos haluat jakaa tarinan kenelle soiti ja miksi, paahan raapustaen kommentteihin tarinaa ja kerro kuinka kävi, helpottiko? Puretaanpa patoutumia!

Palataas taas
-Audison-