tiistai 31. toukokuuta 2016

Naiset, menestys ja tulevaisuus



Eilisten kirjoitusten pohjalta vietin omien ajatusteni kanssa aikaa, luetutin jutut muutamalla ystävällä joilla on naisnäkökulmaa varikolla olemisesta ja motorsportin kanssa elämisestä. Mietin eilen illalla miksi olen kyseisen blogin kirjoittamiseen innostunut ja samalla mitä järkeä tässä kuitenkaan on. Mietin myös menneitä vuosia ja niitä katseita joita olen osakseni saanut. Puhun aina itsestäni minä ja mun ego, ehkä mä todella olen niin sinut itseni kanssa ja jo tähän ikään mennessä kerennyt kokeilemaan mikä on se mun juttu ja sillä selvä, my life, my way,sanovat. Jo aikoinaan kun annoin myös muiden ymmärtää että vaikka naisena olenkin siellä ns miesten tontilla ei minulla ole mitään sitä vastaan että jotkut sitten koittavat nasevilla vitseillään saada murrettua minun omaa minääni, ja se kirvoitti myös ajattelemaan asiaa miksi miehet edelleen ovat sitä mieltä että autoilu on miesten laji.

Että mua inhoittaa koko ajatus tuosta "linjan vedosta"!!

Kuten jo aiemmin kirjoitin ja lupasin teille esitellä maailmalla menestyneitä naiskuljettajia tulin samalla ajatelleeksi omaa tietämystäni ko aiheesta. Olenhan mä sivusta jotain itse nähnyt lukea, uutisointikin vaan sattuu naisten kohdalla olevan hyvin vähäistä. Toki kun itseäni on aina moottoriurheilu jollain tapaa kiinnostanut olen myös osannut hakea tietoa naisten pärjäämisestä suomessa ja maailmalla.
Toki myös tuolla kisoissa kiertäneenä olen kuullut eri nimiä ja tätä kautta sitten itsekkin etsinyt heistä tietoa ja yllättänytkin positiivisesti. Huonosta medianäkyvyydestä kärsivä suomen maankamaralla tapahtuva moottoriurheilu on kärsinyt toki vuosia ja taas vuosia, Nyt kuitenkin moottoriurheilusta on helppo saada vähän osviittaa, facebookista esimerkiksi löytyy tällainen kuin: moottoriurheilu.tv joka aktiivisesti julkaisee uutisia lajista riippumatta mikä on upeaa, mikäs sen mukavampaa kuin saada kootusti aika ajoin infoja sosiaalista mediaa lukiessa, ei tarvitse itse olla niinkään enää se neiti etsivä. Tykkäys riittää, seuraa julkaisuja ja hetken päästä onkin hyvin kartalla missä mitä ja koska. Esittelen tämän postauksen jälkeen yhden suomalaisen naiskuljettajan joka on niittänyt mainetta niin suomessa kuin maialmallakin. ja viittaan myös hänen tyttäreensä.

Iltaisten ajatusteni kanssa painiessa ja menneitä muistellessa, tulevaa jo vähän jännittäessä mietin myös pidetäänkö perheessä oletusarvona tänä päivänä että poikien harrastukset ovat niitä bensan huuruisia, tyttöjen ei?? No miksei? toisaalta myös tämä kaava on liian usein nähtävissä että vai niiden perheiden lapset harrastavat moottoriurheilua missä isällä ja äidillä on kipinä ko lajiin. Suosittelenkin nyt niiden perinteisten harrasteiden lisäksi kartoittamaan lasten halun tuonne moottoriurheiluun vaikka perheellä itsellään ei olisi niinkään tietoa tai taitoa. Sitä kyllä saa kun sinne kisoihin vaan lähtee. Kaikista ei tule Mäkisiä, Räikkösiä eikä Vatasia, mutta jos sen pienen tytön istuttaa sinne karting autoon nuorena, niin on ihan varma ettei se tuleva puoliso ainakaan koskaan tule epäilemään niitä ajokykyjä. Toisaalta perhe pääsee myös samalla yhdessä harrastamaan ja viettämään mukavia ja kilpailuhenkisiä hetkiä, kuitenkin vasta harrastesarjoissa joihin saa vaikka auton vuokrattua jokaiseen kisaan. Suuria panostuksia kuitenkaan ei alkuun tarvita ja kun se rattimies tai nainen alkaa radalla loistamaan, huomaavat ne sponsoritkin sen ajan kanssa. Harrastus kuitenkin tärkein :)

Sitten pieni pläjäys Minnasta... Googlehan pursuaa sitten lisäinfoa ;)

Minna Sillankorva, ja hänen tyttärenä Suvi Jyrkiäinen, Minna ajoi viikonloppuna Safety caria Ahvenistolla ja hänen tyttärensä aloitti tuossa uudessa FTCC V1600 sarjassa saaden sieltä myös palkintopystiä mukaansa. Liitän oheen muutaman inkin mistä voi käydä Minnan tuumailuja lukemassa, hänellä aikalailla samoja murheita kuin minulla, millä saisimme naiset innostumaan kilvan ajamisesta, toki minä kiteytän huoleni myös siihen etteivät ne naiset ja lapset lähde sinne kisoihin mukaan. Minnan tyttärestä Suvista varmasti tulette kuulemaan vielä lisää, kisa kisalta seuraan myös hänen edesottamuksiaan alkaneella kaudella. Olen tavannut Minnan ja Suvin nyt useamman kerran ja nähnyt kuinka uskomatonta työtä he tekevät suomalaisen autourheilu eteen. WAU!! Näitä naisia ja heidän lapsiaan kaivataan lisää, mahdottomasti lisää, pistetään sana kiertämään naikkoset ;)

Ohessa vielä muutama lukemisen arvoinen linkki:

http://www.uusisuomi.fi/autot/195747-rallin-maailmanmestari-minna-sillankorva-porschen-rattiin

http://yle.fi/uutiset/minna_sillankorva_kaipaa_tommi_makiselle_menettamaansa_ensirakkauttaan/6777456

http://yle.fi/urheilu/3-7390316



Palaamisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti