maanantai 30. toukokuuta 2016

Tiedon hankintaa, mielenkiinnon ylläpitoa...


                                                         Sitten mistä ja miten:



Sitten lisää siitä tiedon hankinnasta jos  kipinä iskee tietää enemmän. Tulen jakamaan hyviä linkkejä, esittelemään lajeja, mahdollisuuksien mukaan myös kuskeja ja teamejä, kertomaan radoista ym tietoa. Kuitenkin jo pelkästään lajeja on niin paljon että kerron niistä vain pinta raapaisun, jokainen sitten hankkikoon haluamastaan lajista lisä tietoa, onneksi meillä on internet. Minultakin saa kysyä, mielelläni etsin ainakin tiedon, jos en sitä tiedä ja näin kartoitan myös omaa tietämystäni. Itse olen elänyt suurimman osani tuolla jengissä ja kuullut siellä paljon, nähnyt paljon mutta siltikin vain vähän. Esittelen mielelläni myös näitä organisaatioita ja yritän avata hierarkiaa siellä tapahtumien takana jotta on helpompi ymmärtää ettei kyse ole vaan siitä että kunhan nyt autot tulevat paikalle niin päästään ajamaan. Moottoriurheilu vaatii mielettömän paljon ihmisiä ja työtunteja ihmisiltä, eri työryhmiä ja pitkiä päiviä jotta kilpailut saadaan tehtyä sääntöjen ja turvallisuuden osalta oikein. Näitä työmuurahaisia kovin moni ei tunne eikä näe sitä kokonaisuutta kuinka valtavasti Suomessa tehdään töitä jotta se pieni ja piskuinen maa muistetaan vuodesta toiseen moottoriurheilu piireissä, oli kyse sitten rallista, rata-ajosta tai mistä tahansa lajista. Tämä lajien kirjo ja siinä saavutetut menestykset aukeavat kunhan listaan niitä myöhemmin ja jokainen ymmärtää ettei näitä olisi saavutettu ellei olisi niitä ihmisiä ketkä tätä lajia rakastavat.

Monella radalla ja kilpailuissa on panostettu katsomoihin, niitä on uusittu ja paranneltu, ravintolat ja myyntikojut on tuotu lähelle. wc:t ym ”virkistäytymistilat” on tuotu tälle vuosituhannelle. Joiltain radoilta on myös ostettavissa ihan pienimmille myös korvatulppia ja suojaimia, onhan aika ajoin kyseisissä kilpureissa todellakin tärykalvoja viiltävä meteli. Hommasta on selkeästi tehty katsoja ystävällisempää vuosi vuodelta. Enää puuttuu ne naiset ja lapset sieltä kilpailujen varsilta. Onhan siellä niitäkin, mutta harmittavan vähän.


Omasta ”harrastuksestani” on tullut jo tässä vaiheessa puoli elämää, kesät menee vallan eri ratojen, reittien ym varsilla, liekkö sitten jossain vaiheessa tulee taas mittari täyteen, tiedä näistä mutta tokihan tuo on myös aikaa vievää ja tietää paljon kilometrejä. itsellä mukana kiertää myös  toki kamera ja paljon tulee kuvattua. Omaksi iloksi, muutamia kuvia on toki käytetty joissain lehdissä ja kausijulkaisuissa. 

Kysyä saa jos heti ennen tuon linkkilistan julkaisua tulee asioita mieleen, vastaan niin pian kuin voin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti